Infodan Leskovac: Najava i promocija nacionalnog takmičenja Ekotrofelija Srbija 2019

U četvrtak 21.02.2019. godine su dr Saša Despotović, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu i Sekretar Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i dr Ana Kalušević održali predavanje studentima Tehnološkog fakulteta u Leskovcu o propozicijama i benefitima učešća studenata na takmičenju, a sa ciljem najave i promocije nacionalnog takmičenja Ekotrofelija Srbija 2019.

Prisutnim studentima svoje iskustvo kao takmičara na nacionalnom i internacionalnom takmičenju prenela Simona Jaćimović, vođa tima koji je ove godine predstavljao Srbiju u Parizu na internacionalnom takmičenju Ecotrophelia Europe 2018.

Studenti Tehnološkog fakulteta u Leskovcu koji su zainteresovani za učešće na nacionalnom takmičenju Ekotrofelija Srbija 2019 mogu se javiti dr Bojani Danilović, dr Ivani Karabegović i Sandri Stamenković Stojanović za više informacija, dok je kao i prošle godine, dr Ivana Karabegović angažovana i kao član Organizacionog odbora nacionalnog takmičenja Ekotrofelija Srbija 2019.

Nakon uspešno organizovanih prethodnih nacionalnih takmičenja EKOTROFELIJA SRBIJA, održanih u Beogradu i Novom Sadu, velikog broja studentskih timova koji su uzeli učešće, kao i zapaženog plasmana naših predstavnika na evropskim takmičenjima, Udruženje prehrambenih tehnologa Srbije najavljuje sledeće po redu nacionalno takmičenje EKOTROFELIJA SRBIJA 2019.

Samo takmičenje osmišljeno je tako da promoviše studentsku inovativnost i kreativnost, stvaranje novih ekoinovativnih proizvoda baziranih na studentskim idejama i njihov plasman na nacionalnim i evropskom tržištu. Prošle godine je po prvi put na ovom takmičenju učestvovao i tim sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Informacije o terminu i mestu održavanja takmičenja biće blagovremeno objavljene na sajtu Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije www.upts.org.rs, a ostale informacije mogu se pronaći u pratećem PDF dokumentu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *