Ekotrofelija Srbija 2020

Ekotrofelija 2024

EKOTROFELIJA SRBIJA 2020

OSMO NACIONALNO TAKMIČENJE – ECOTROPHELIA SRBIJA 2020

 

04. septembra 2020. godine održano je osmo nacionalno studentsko takmičenje u Naučno-tehnološkom parku Beograd za najinovativniji ekološki prehrambeni proizvod Ekotrofelija Srbija 2020, gde su studenti predstavili svoje kreativne proizvode.

Takmičari prosečnog uzrasta od 20 godina pokazali su da prehrambena industrija Srbije ima sigurnu perspektivu. Prvo mesto osvojio je tim “Globee”(Akademija strukovnih studija Beograd) sa istoimenim proizvodom – zdravom poslasticom na bazi nusproizvoda prerade voća, žitarica i pčelinjih produkata. Drugo mesto dele tim “Ambasadori zdravlja”(Prirodno-matematički fakultet, Kragujevac) sa proizvodom “VegBons”, gumene bombone namenjene veganima i dijabetičarima, i tim “Gastronomi” (Akademija strukovnih studija Beograd) sa proizvodom „Cherry cheese“ – sir od surutke sa Oblačinskom višnjom. Treće mesto zauzeo je tim “Pastry pleasure”(Akademija strukovnih studija Beograd) sa kroasanom sa brašnom od kore narandže i punjenjem od suvih šljiva. Pobednici takmičenja će imati priliku da predstave svoj proizvod i poslovne ideje na međunarodnom takmičenju Ecotrophelia Europe koje će biti održano 18. I 19. oktobra 2020. godine u Parizu.

Veliko hvala USAID Projektu za konkurentnu privredu, koji je aktivno podržao i popularizovao učestvovanje mladih na nacionalnim i evropskim takmičenju Ecotrophelia Europe.

Veliko hvala i Programu Ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP) i Naučno-tehnološkom Parku Beograd koji su svojom podrškom omogućili održavanje takmičenja. Veliko hvala članovima žirija.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *